Banen creëren
01 september 2017 / 09:22
Een aantal maal per jaar lees je berichten dat overheidsinstanties en of gemeentes bezig zijn om bedrijven bewust te maken van het creëren van banen. Hiervoor worden zelfs subsidies betaald of beloofd. Als ik denk aan het woord banen / werk creëren schieten mijn nekharen omhoog, met een reden trouwens: Tijdens mijn defensieperiode riepen wij onder collega's vaak: "O jee, de Sergeant is werk aan het zoeken, wegwezen hier!" Sommigen onder u zullen dit vast wel herkennen, want wanneer men werk aan het zoeken / creëren is betekent dit dat de normale werkzaamheden gedaan zijn. Vaak blijven dan de vervelende klusjes, waar normaal niemand aan gedacht zou hebben, over.

 

Lees verder
Is de sollicitatieplicht een oplossing?
31 mei 2017 / 12:28

Het verliezen van jouw baan is een ervaring die je liever niet op doet, toch heeft een groot deel van de arbeidsmarkt hier last van. Wanneer je jezelf aangemeld hebt bij het UWV, begint een traject waar de nodige vraagtekens bij gesteld worden. Het UWV wordt gezien als een instantie die ondersteunend werkt in de zoektocht naar een nieuwe, passende baan. Aan de andere kant wordt het UWV juist als belastend ervaren in de zoektocht naar en nieuwe, passende baan.
Het vervelende is dat het UWV een overheidsinstantie is en zij zorg dienen te dragen dat de, door de overheid opgestelde regels, nageleefd worden. Een van deze regels is de sollicitatieplicht voor behoud van uitkering, met als doel de werkzoekenden blijvend te motiveren om die ene passende baan te laten vinden. Maar is deze gestelde regel wel een meerwaarde in het proces, of draagt deze regel er nu juist aan bij dat het averechtse gerealiseerd wordt?

In al mijn blogs ben ik open en eerlijk en dus ook in deze. Ik kan niet meer doen dan mijn persoonlijke ervaring met jullie (de lezers) te delen en zo mijn persoonlijke mening proberen te onderbouwen...........

Lees verder
Wanhopig op zoek
23 maart 2017 / 09:55
Wanhopig op zoek.

Dagelijks zie je berichten voorbij komen van instellingen dat het komend jaar het vacatureaanbod flink zal gaan stijgen. (Een vacatureaanbod van bijna 1 miljoen zelfs)  Daarnaast geeft men aan dat het aantal mensen met een WW-uitkering in dat zelfde jaar zal dalen en dus de werkeloosheid afneemt. Dit zijn natuurlijk erg mooie berichten die aan te lijken geven dat het goed gaat met onze economie. 
Desondanks geven deze berichten vragen die eigenlijk niet echt beantwoord kunnen worden;

Welke cijfers zijn nu juist en waar zijn deze op gebaseerd? Krijgen werkzoekenden een juist beeld van de nabije toekomst of schetst men bewust een beeld om werkzoekenden te motiveren in hun proces naar een betaalde baan? 
Vragen die bij mij opkwamen na het lezen van bovenstaande berichtgevingen.
Waarom maakt Jobconnecto zich hier druk om? Dat is een erg goede vraag en dat gaan wij u proberen uit te leggen:.............

Lees verder
Beren op de weg, of denken in mogelijkheden?
07 maart 2017 / 14:13

Tijdens een van mijn trainingen zat ik naast een collega-ondernemer, die zich aan het verdiepen was op het gebied van inzet van social media. 
Tijdens zijn uitleg kwam ik erachter dat hij meer opzoek was naar het waarom niet inzetten van social media, in plaats van waarom hij het juist wel moest gaan doen;  met als herhaalde argumenten: “Ik heb er geen tijd voor, het kost veel werk, of ik weet niet wat ik moet posten”, om het niet te gebruiken.

Dit voorbeeld herinnerde mij aan mijn periode als werkzoekende, waar ik op zoek moest naar een passende functie.............

Lees verder
Voorbereiding is het vaak het halve werk.
17 november 2016 / 12:08
Het moment dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek is het begin van een proces. Vaak zien mensen een sollicitatie als een eenrichtingsverkeer, echter is een sollicitatiegesprek een gesprek waarin u beide gaat bekijken of u wel geschikt bent voor elkaar.
 
Tijdens een verjaardag zaten wij met een paar vrienden in gesprek. Al snel kwam het gesprek op het onderwerp; ‘ hoe kun je het best solliciteren?’  Leuk om te horen is dat iedereen een eigen visie heeft en dat iedereen zijn ervaring en visie de beste vindt. Zo  lees ik dagelijks, op verschillende social media kanalen, verschillende visies en opties. Welke is dan de beste en welke is dat die ene ultieme visie die u als werkzoekenden echt verder kan helpen in uw sollicitatie?................

Lees verder
Werkbezoek aan Prowin!
24 oktober 2016 / 12:35
Op 24 en 25 november is het weer zo ver, een werkbezoek aan Prowin in Duitsland.

Is sales uw roeping, bent u ondernemend aangelegd en opzoek naar een baan waarin u zelf uw tijden kan bepalen?
Ga op 24 en 25 november met ons mee op werkbezoek/ training bij een groot salesbedrijf in Duitsland en kom thuis in uw nieuwe functie. (geheel door ons verzorgd)........

Lees verder
Doelstellingen en ambities
27 september 2016 / 13:25
"Doelstellingen en ambities.
 
Tijdens een lezing van Toon Gerbrands, (oud bondscoach Nederlands volleybalteam) kregen wij uitleg over het verschil tussen doelstellingen en ambitie. Wanneer praat je nu over een ambitie en wanneer over een doelstelling?
Tijdens deze lezing was Toon Gerbrands net aangesteld als algemeen directeur van PSV nv en had hij de taak om van een voetbalclub, die net financieel stabiel geworden was, ook een stabiele topclub te maken die weer jaarlijks om de prijzen speelde. Hierin stelde hij zichzelf en de club een doelstelling en een ambitie op: “PSV heeft als doel kampioen worden. Maar ik droom van méér, ik teken voor vier jaar. Overwinteren in de Champions League is mijn ambitie”.  Aldus Toon Gerbrands.

Lees verder
Ben je echt te oud op je 45e?
13 september 2016 / 12:26
Ben je echt te oud op je 45e?
 
Al eerder heb ik eens beschreven dat het bij een sollicitatie een veel aangegeven afwijzing is dat iemand te oud is. Maar wanneer ben je nou eigenlijk te oud en waarom ben je te oud?

Tijdens een van de netwerkbijeenkomsten waren wij in gesprek met een aantal ondernemers. Hierin kwam ter sprake dat je met een leeftijd van 45 jaar al snel te oud bevonden wordt voor de arbeidsmarkt. Een van de ondernemers gaf tijdens dit gesprek aan waarom bedrijven deze stelling nog steeds innemen.........

Lees verder
Update!!! Gaat u met Jobconnecto mee op werkbezoek?
18 augustus 2016 / 12:28
Wegens grote belangstelling en aanmeldingen zijn er voor dit werkbezoek van 22 en 23 september helaas GEEN plaatsen meer beschikbaar. Wilt u toch mee met een van onze volgende werkbezoeken, schrijft u zich dan nu nog in. U krijgt spoedig de nieuwe datums te horen. 

Is sales uw roeping, bent u ondernemend aangelegd en opzoek naar een baan waarin u zelf uw tijden kan bepalen?

Ga met ons mee op werkbezoek/ training bij een groot salesbedrijf in Duitsland en kom thuis in uw nieuwe functie. (geheel door ons verzorgd).........

Lees verder
Is solliciteren een fulltime baan?
10 augustus 2016 / 19:34
Al bij de geboorte van een kind geven ze bij het consultatiebureau aan dat er maar een ding belangrijk is voor uw kind; regelmaat. Dit benadrukken ze keer op keer en leren jou als jonge ouder dan ook wat het nut ervan is.
Deze discipline krijg je als kind verder geleerd wanneer je op de peuterspeelzaal of kinderdagverblijf komt. Op vaste tijden eten, op vaste tijden slapen en natuurlijk het bekende fruithapje. Wanneer de kinderen naar school gaan komt er steeds meer structuur in het leven van een kind. Ze leren steeds jonger leven als een volwassenen en dienen al op vroege leeftijd verantwoordelijkheid met zich mee te dragen.  Op bepaalde tijden gaan ze een appeltje eten, op weer een ander tijdstip gaan ze buitenspelen, etc. etc........

Lees verder
“Iedere ongelukkige minuut, kost je 60 seconden geluk.”
03 augustus 2016 / 20:53
“Tijd die je steekt in ongelukkig zijn, is tijd die je verliest om gelukkig te zijn.” Als je er goed over nadenkt zegt deze zin eigenlijk dat je door ongelukkig zijn tijd verliest waarin je gelukkig had kunnen zijn. Maar wat heeft dit voor invloed op jouw sollicitatieproces? En kun jij dit sturen naar het positivisme?..........
 

Lees verder
Het nieuwe solliciteren.
27 juli 2016 / 20:18
Het nieuwe solliciteren

Op het moment dat ik ervoor koos om mijn carrière bij Defensie te
beëindigen kwam ik voor een raar moment te staan. Voor het eerst in mijn
leven moest ik gaan solliciteren. Heb ik dan nog nooit eerder
gesolliciteerd? Ja, bij de Koninklijke Marine, maar dat was niet
meer dan een kaartje uit de Troskompas scheuren..........

Lees verder
Een geslaagd werkbezoek.
24 juni 2016 / 22:31
Als Jobconnecto zijn we dagelijks opzoek naar mogelijkheden waarbij we bedrijven en werkzoekenden op een unieke manier bij elkaar willen brengen. Niet alleen via ons online platform, maar ook door potentiële werkgevers en werkzoekenden fysiek dichter bij elkaar te brengen.

 

Lees verder
Jobconnecto werkbezoek aan Duitsland
12 juni 2016 / 16:24
Er zijn nog enkele plaatsen over, dus schrijf je vandaag nog in voor deze unieke mogelijkheid.
Is sales uw roeping, bent u ondernemend aangelegd en opzoek naar een baan waarin u zelf uw tijden kan bepalen?
...
Ga op 21 en 22 juni met ons mee op werkbezoek/ training bij een groot salesbedrijf in Duitsland en kom thuis in uw nieuwe functie. (geheel door ons verzorgd)
Jobconnecto biedt, in samenwerking met Wauw enzo, voor de 2e maal deze unieke mogelijkheid Afgelopen maart gingen er al 20 werkzoekenden u voor, gaat u deze keer mee? Opstappunten door heel Nederland (Zie foto's. Deze zijn van afgelopen maart dit jaar)
Heeft u interesse? Stuur ons uw e-mail naar klantenservice@jobconnecto.nl en wij nemen persoonlijk met u contact op. 

Lees verder
Talent groep Nederland plaatst al hun vacatures op Jobconnecto.
07 februari 2016 / 09:00
Al onze vacatures nu ook te vinden op Jobconnecto.nl was de aankondeging van een eerder uitgesproken vertrouwen. 

Talent groep Nederland is al sinds het begin erg betrokken bij Jobconnecto en zijn processen. Als partner plaatsen zij niet enkel al hun vacatures, ook zijn zij nauw betrokken bij de ontwikkelingen van onze processen. 

Lees verder

Maak een account aan

© 2016 Jobconnecto. Alle rechten voorbehouden